Så här fungerar Sockenbilders teknik i stort

Tack vare att Internet med bredband nu är tillgängligt för så många så har vi byggt hela applikationen utifrån detta. Det ska vara enkelt och billigt att hålla tekniken igång och det ska vara överskådligt och intressant för allmänheten att ta del av våra bilder. Därför behöver man bara webbläsaren i sin dator och en bredbandanslutning till Internet för att lägga in bilder och uppgifter och även för att redigera uppgifterna. Man behöver bara ett lösenord för detta och detta lösenord har den lokala hembygdsförenings styrelse tillgång till.

Vi använder även Internet för att få allmänheten att lämna och rätta uppgifter om bilderna. Alla har fritt tillträde till våra (lågupplösta) bilder på Internet och vid varje bild finns en knapp man kan klicka på så kommer ett formulär upp där man ”on line” (uppkopplad mot Internet) kan kommentera en bild. Denna uppgift går då in som epost till den person som är ansvarig i respektive förening och som då loggar in och lägger till eller rättar uppgiften om bilden.

Vi presenterar bilderna utifrån en karta över respektive hembygdsförenings geografiska område med bynamn och liknande klickbara. Dessutom finns föreslagna (klickbara) sökord samt en fritextruta där man själv kan skriva in sökbegrepp.